A Beregszászi 9. c osztályának informatika tagozatos tanulója vagyok. Első élményem a pályaválasztást segítő Nyílt naphoz kötődik, már akkor megtetszett a suli. Nagyon szép az épület, jó tanulni a korszerűen felszerelt tantermekben. Tanáraink, ahol csak tudnak, segítenek, még ebben a nehéz járványhelyzetben is. Nagyon örülök, hogy itt tanulhatok. Válaszd te is ezt a sulit, tartozz egy jó közösséghez!

Illés Máté

9.C

Mi családilag, több generációval képviseljük magunkat a Beregszásziban. Elektronikai technikusként végeztem az iskolában, jelenleg pedig a fiam is ezt a szakmát tanulja. Roland végzős az 5/13.1 osztályban. Ennyi év tapasztalata is azt erősíti, hogy mindketten jó döntésnek tartjuk az iskolaválasztást, hiszen jól hasznosítható tudást és piacképes szakmát kínált nekünk. A megszerzett elektronikai technikusi végzettség után sem hagytam abba a tanulást, a második szakmámat is itt szereztem: erősáramú elektrotechnikus lettem. Még az is lehetséges, hogy családunk következő generációja is itt folytatja egyszer…

- Erdős Ferenc és fia, Erdős Roland
5/13.1

Nyolcadikban, amikor pályaválasztásra került sor, számomra egyértelmű választás volt a Beregszászi. Egyáltalán nem csalódtam, sőt nagyon jól érzem itt magam. Voltak ugyan kétségeim, hiszen nem tudtam, hogyan tudok beilleszkedni lányként „egy fiúiskolába”, hogyan tudom megtanulni az elektrotechnikát… Az itt töltött idő azt igazolja, hogy jól döntöttem. Segítőkészek a tanárok, jó az osztályközösség, kedves az osztályfőnököm, szóval minden adott ahhoz, hogy majd sikeresen leérettségizzek és legyen egy jó szakmám is egyszerre.

- Kovács Lívia

9. A

Nagyszerű a közösség, jó a hangulat és a tanárok segítőkészek. A követelmények teljesíthetők. Tudunk uszodába is járni, és hamarosan lesz egy szép, új iskolánk. Szerintem az a legjobb, ha saját magatok szereztek tapasztalatot arról, miért érdemes ebbe a suliba járni.

- Vincze Patrik

12.c

Nekem nagyon tetszik ez az intézmény, nagyon kedvesek /segítőkészek a tanárok, jól tanítanak, és ha valamit tényleg nem értünk, megpróbálják elmagyarázni (ami + pont). Szépek az osztálytermek, a folyosók tiszták. Nagyon jó, hogy a tanárok még online oktatás alatt is ugyanolyan beleadással tanítanak, mintha személyes oktatás lenne.

- Tóth Balázs

9.d

Én azért ajánlom a Beregszászit, mert rendesek a tanárok, nagyon megértők, segítőkészek. Az sem mellékes, hogy jó diákközösség vesz körbe minket. Gyere te is a Beregszásziba, mert ebben a 21. századi, jól felszerelt iskolában mindent megtalálsz, amire vágysz!  

- Szaniszló Tibor

9.d

Még csak kilencedikbe járok, de nekem ez az iskola már adott új barátokat és élményeket is. Engem nagyon érdekel az informatika világa, és itt azt meg is tudom tanulni. Örülök, hogy bekerültem ebbe az iskolába!

- Oláh Máté Patrik

9.d

15 évesen még az ember bizonytalan a pályaválasztásban, én is így voltam ezzel. Az alapján választottam, hogy szeretek szerelgetni. Menet közben kiderült, hogy jól döntöttem, sőt minél jobban tanulok, annál több ösztöndíjat kapok. A tanárok és a szakoktatók jó fejek! Segítenek felkészülni a nagybetűs életre itt a Beregszásziban.

- Mihályi László

3/11.2

Kondor József  László tanuló vagyok, és a Beregszászi Pál Technikumba járok, a 10.a osztályba. Elektronikai technikus szakra jelentkeztem nyolcadikos koromban, és szerencsére felvételt nyertem az iskolába, így már 2 éve tanulhatom ennek az érdekes és izgalmas hivatásnak a rejtelmeit. A tanáraink megértőek, türelmesek, magasan képzettek, és maximális segítséget nyújtanak ahhoz, hogy elsajátítsuk a szakmánk kívánalmait. Elméleti és gyakorlati oktatásban is részesülünk annak érdekében, hogy megfelelő szakemberekké válhassunk. Az érettségit követően az 5. év során technikusi képzésben veszünk részt, ez idő alatt ösztöndíjban részesülünk. A középiskolai tanulmányok után a diákok dönthetnek a továbbtanulás vagy a munkába állás mellett. A jó műszaki szakemberek számára rengeteg betöltetlen munkahely van. Mindezek következtében az iskolánk tökéletes lehetőségeket biztosít a tanulásra, az új ismeretek elsajátítására, következésképpen mindenkinek ajánlom, aki érdeklődik a műszaki szakirányok iránt.

- Kondor József László

10.a

A Beregszászi 3/11.2 osztályának villanyszerelő tagozatos tanulója vagyok. Nemsokára végzett villanyszerelő leszek, és ebben a szakmában szeretnék elhelyezkedni.  A Beregszásziban magas szintű oktatással találkoztam, ahol az oktatók mindent megtesznek azért, hogy jól képzett, szakmához értő villanyszerelők legyünk. Az is motivált, hogy minél jobban tanultam és jobb lett az átlagom, annál több ösztöndíjat kaptam. A pénz pedig mindenkinek jó motiváció, és emellett egy olyan szakmát szerzek, ami nagyon hasznos az életben!

- Hermann Gergő

3/11.2

Szeretem az iskolát, amióta bekerültem a Beregszászi-közösségbe nagyon jó barátokra tettem szert, és ha újra választhatnék, hogy hol tanuljak tovább, újra ezt választanám. Családias, vidám a légkör, jó a hangulat, bizalommal fordulhatok bármely probléma esetén tanáraimhoz.  Szerintem a tanárok nagy mértékben figyelembe veszik a diákok érdekeit, közvetlenek, de ugyanakkor sokat követelnek és kellően szigorúak. Valóban MI vagyunk a középpontban. Nagyon jó iskola, mindenkinek ajánlom!

- Garai Csaba Noel

10.b

Nyolcadikos koromra egyértelművé vált, hogy a Beregszásziban szeretnék továbbtanulni. Éltem a lehetőséggel, s részt vettem a nyílt napon, ahol bemutatták az iskola szakmai tantermeit. Tetszett az iskola felszereltsége, valamint a szakoktatók tanulókhoz való hozzáállása, szakmai tudása. Türelmesen válaszolgattak kérdéseinkre, s örültek, hogy ennyire érdeklődők vagyunk. Villanyszerelő szakra jelentkeztem, elsősorban a képzés szakmai részét tartottam fontosnak. Már kilencedikben sok alaptudásra tettem szert a gyakorlati képzőhelyen. Az elméleti szakmai órákon tanultakat hamar alkalmazni kellett, ahhoz, hogy végrehajthassam a feladatokat.  Nagyon érdekel a villamos hálózat, hogy hogyan jut el az áram az alállomásoktól a fogyasztókig, vagy egy villanymotor felépítése, vagy hogy megtervezhessem a saját lakásom villamoshálózatát. Mivel jó szintvizsgával zártam a 9. évet, így sikerült szakmai gyakorlati helyre az E-ON-hoz kerülni, így az ottani oktatással is nagyon meg vagyok elégedve. Akit picit is érdekel a villanyszerelő szakma, egy nyílt napra mindenféleképpen menjen el a Beregszásziba!

-Fekete János

3/11.1

Sok jót hallottam az iskoláról a jelentkezésem előtt, és sok ismerősöm is járt ide, köztük rokonok is. Ahogy hallottam tőlük, ők nagyon szerették, megfelelő tudást szereztek itt, és a választott szakmában dolgoznak azóta is. Informatika ágazaton, műszaki informatikus képzésben tanulok. A közösség nagyon jó, nekem tetszik, jól érzem magam itt. A tanárok is jók, és rugalmasak. A programozás és a számítógépek szerelése az, amit alaposabban tanulunk itt az iskolában, habár mindehhez szükségesek az elméleti alapok is, amit a tanárok itt megtanítanak. Akit érdekel az informatika világa, annak ajánlom ezt az iskolát!

- Béres Balázs Ákos

10.d

A nevem Lisztes Zsolt, és a DSZC Beregszászi Pál Technikumának a 11. a osztályos tanulója vagyok a villamosipar és elektronika ágazatban. Számomra az iskola, mint szó sosem csak egy tanítási intézményt jelentett, hanem azt a helyet, ahol felkészítenek minket, diákokat az életre. Iskolánkban oktatóink megmutatják a sikeres érettségihez vezető utat, és végig figyelemmel kísérnek minket a négy év alatt. Az évek során a gyakorlati órákon sok hasznos tudásra tettem szert az oktatóinknak köszönhetően, amit itt is szeretnék megköszönni nekik. Bármikor fordulhatunk gyakorlati oktatóinkhoz, ők készséggel segítenek nekünk akár a tananyaggal kapcsolatban, akár ha az iskolán kívüli oktatásban, az elektronikai projektjeinkben elakadunk. A Beregszásziban több szakkör is indult, amiknek szerencsére részese lehettem, mint például az arduinos szakkör, ahol mikrokontrollereket programozhatunk. Emellett iskolánkban minden évben indul Ginop-os szakkör, ahol egy idegen nyelvnek az elsajátításában segítenek nyelvtanáraink. Véleményem szerint a Beregszászi egy remek iskola, aminek eddig is sok tudást, tapasztalatot, és élményt köszönhetek, és remélem, ezt más diákok is megtapasztalhatják majd.

- Lisztes Zsolt

11.a

Kilencedikes évfolyamos tanulóként már sok pozitív dolog ért a Debreceni SZC Beregszászi Pál Technikumban. Az iskolában az autógyártó szakmát választottam. A gyakorlati termek nagyon fejlettek és korszerűek. Egyre több modern eszköz, szerszám van az iskolában. A választásom azért esett erre az iskolára, mert itt magas színvonalon sajátíthatom el a szakmát. Az oktatók minden gyakorlati órán arra törekszenek, hogy a lehető legjobban megértsük az anyagot, és hogy a szakmához jól értő autógyártók legyünk. Jó az osztályközösség, kedves az osztályfőnököm, szóval minden adott ahhoz, hogy a szakmát sikeresen megtanuljam.

- Magyar Attila

1/9.2

Azért választottam ezt az iskolát, mert egy olyan szakmát tanulok, amelynek van jövője. Az épület is nagyon tetszik, hogy megújult. Ismerőseim köre is jelentősen bővült. Tanáraim nagyon jól felkészültek, tudásukat lelkiismeretesen átadják.  Remélem, velük együtt sikerül a jövőmet megalapozni! Sajnálom ugyan a jelenlegi vírushelyzetet, de úgy fogom fel, hogy ez is egy kihívás, és az egészségünk mindennél többet ér. 

- Répási Dominik

9.E

Rumpli Ádám vagyok, a Debreceni SZC Beregszászi Pál Technikumának 11.d osztályából. Viszonylag új diáknak számítok az iskolában, ugyanis egy évvel ezelőtt Szlovákiából iratkoztam át ide. Eddigi tapasztalataim alapján úgy érzem, hogy számomra az itteni diákélet nagyon pozitív hangulatú és produktív, a közösség befogadó. Tanáraink nagyon segítőkészek, próbálják a gyerekeket ösztönözni, arra sarkallni, hogy elérjék céljaikat és álmaikat. Iskolánkban számos szaktanterem található, ami szintén a diákok tanulmányait segíti. Nagyon sok tantárgyat szeretek, köztük kiemelkedően a szakmai tárgyakat és az irodalmat, a későbbiekben is ezekkel szeretnék foglalkozni. További pozitívumnak tartom, hogy amióta itt vagyok, azóta sokat szépült az iskola képe, mert felújításon esett át. Ez úgy érzem, hogy hat az iskola belső légkörére, nagyban segíti a diákok jó közérzetének, pozitív hangulatának kialakulását. Emellett nekem nagyon tetszik az iskolában az is, hogy van büfé, aminek jó a kínálata és finom ételeket árulnak. Számomra az is egy plusz pont, hogy a McDonald’s a közelben található! :-) Remélem, hogy egyszer találkozunk a Beregszásziban és közösségünk részese leszel! Várunk szeretettel!

- Rumpli Ádám

11.D

A Beregszászi egy kifejezetten jó iskola. A tanárok jó fejek, segítőkészek, igyekeznek a lehető legjobbat/legtöbbet kihozni belőlünk. Nagyon jó szakmákat tanulhatunk, amikkel a későbbiekben jól el lehet helyezkedni. Én például négy év alatt szerzek egy mellékszakmát és érettségit és persze az ötödik évben még egy technikusit is kapok. A tavaly érettségizett és most technikusi évfolyamra járó osztályból, bár még nem is végeztek, már többeket állásinterjúra hívott egy multinacionális cég. Rengeteg kirándulás és program van, versenyekre járunk, amikre a tanáraink szívvel-lélekkel felkészítenek minket. Mindenkinek ajánlom az iskolát, senki nem fogja megbánni, ha idejön! Zárásul: az öcsém most nyolcadikos, és egyetlen egy iskolát jelölt be, természetesen a Beregszászit.

-Sándor Dominik

12.A

Amikor nyolcadikos voltam, a sok ismeretlen iskola közül azért a Beregszászit választottam, mert olyan helyen van, ami könnyen, gyorsan megközelíthető, csendes. Persze tetszett az épület is, és az, hogy van uszoda, amit sajnos azonban még nem tudtam használni. Az osztályfőnököm már a beiratkozás után jobban meg szeretett volna ismerni, még az iskolakezdés előtt, és azóta is összetartja az osztályt. A tanárok a vírushelyzet ellenére is megtesznek mindent, hogy megfelelő alapot kapjunk a további évekhez. Én mechatronikai technikusi szakra járok, ami új a Beregszásziban. A felnőtté válás felé ez az első lépésem, melyhez itt megkapom azt a tudást, amely az életben való boldogulásomhoz kell.

-Tóth Tibor

9.E

Kiskorom óta mindig is az autók érdekeltek. Ezért mikor eljött a pályaválasztás ideje, csakis azokat az iskolákat kerestem, ahol az autógyártásról tanulhatok. Így választottam a Beregszászi Pál Technikum autógyártó ágazatát. Hallássérült vagyok, ezért féltem attól, hogy nem fogok felvételt nyerni. De sikerült! Az iskolában segítőkész és támogató tanárokra találtam, akik odafigyelnek az állapotomra. Ebben osztálytársaimnak is sokat köszönhetek.  A gyakorlati oktatóktól is magas szintű oktatást kapunk. Jelenleg sajnos online oktatás folyik, ami megnehezíti a tanulást, de oktatóink így is megtesznek mindent, hogy a legtöbbet hozzák ki belőlünk. A tanulás mellett az iskola sportolásra, kikapcsolódásra is lehetőséget ad. Rendelkezik egy szuper uszodával és tornateremmel, ahol fizikailag is kikapcsolódhatunk.

- Tóth Krisztián

1/9.2

Ujlaky Ádám kilencedik évfolyamos villanyszerelő diák vagyok. A szakma iránti érdeklődésemet elsősorban a bátyámnak köszönhetem. Dávid szintén a Beregszásziban végezte első szakmáját informatikai szakon, majd a technikum elvégzése után a felnőttképzésben a villanyszerelő szakmát is megszerezte az idén. Az ő meglátása volt, hogy a modern villanyszereléshez ma már elengedhetetlen az informatikai szaktudás is. Így az én jövőbeni terveim közt is szerepel, hogy a villanyszerelői szakmai végzettségem megszerzése után az iskola keretein belül én is elvégzem az informatikai szakmát.

A villanyszerelés önmagában is érdekelt, mert szeretek szerelni és érdekel az elektromosság. Továbbá az is szempont volt a továbbtanulásnál, hogy jelenleg a villanyszerelés a munkaerőpiacon hiányszakmának számít, így könnyebben lehet érvényesülni benne. Míg kisebb voltam, és Dáviddal jöttünk a Beregszászi teadélutánokra, mindig bemutatták, hogy milyen sok díjat nyernek nem csak Magyarországon, hanem nemzetközi versenyeken is az itt tanuló diákok. Ez számomra még vonzóbbá tette a szakmát, és bizonyítja, hogy az itt tanító szakmai tanárok magas színvonalon oktatják a diákokat. Az eddigi fél éves tapasztalatom alapján nagyon jól érzem magam az iskolában, és nem bántam meg, hogy ide jelentkeztem.  Nagyon várom már, hogy a szakmai gyakorlatomat!

- Ujlaky Ádám 1/9.1 és testvére Dávid KSZ/12EKvi

 

A szüleimmel azért választottuk a Beregszászit, mert a technikusi osztályokban öt év alatt két szakmát és egy érettségit is tudunk szerezni, de közben akár egy nyelvvizsgára is szert tehetünk. Itt a tanárok többsége jó fej, jól képzett, és remek tanár-diák kapcsolat kialakítására is van lehetőség. A szakmai képzések nagyon színvonalasak. Én elektronikai technikus és PLC programozó technikumi osztályba járok, amit nagyon szeretek és nagyon érdekes dolgokat tanulok, látok napról napra. Az osztálytársaimmal a négy év alatt nagyon jó kapcsolatot építettünk ki, rengeteg programra és akár versenyekre is együtt járunk, amiben az iskola teljes mértékben támogat minket.

- Brutóczki Norbert

12.A

A 21. században alapkövetelmény, hogy megfelelő informatikai tudással és nyelvismerettel is rendelkezzünk. Ezért jöttem a Beregszásziba, mert ez a két terület érdekel leginkább. Szeretnék a közeljövőben nyelvvizsgát szerezni angolból, emellett most az olasz nyelv tanulása érdekel különösen. Sajnos az utóbbi az iskolában nem tanulható, ezért önállóan kezdtem olaszt tanulni. Informatikából pedig elsősorban szoftverfejlesztéssel szeretnék foglalkozni. Ezért döntöttem úgy, hogy jövőre, az érettségi vizsga után az iskolában maradok még egy évig, és szoftverfejlesztő technikus leszek. Ezt követően pedig műszaki felsőoktatásban szeretnék továbbtanulni, hogy piacképes szakmát szerezhessek.

- Bagi László

11.B

Nemsokára végzett villanyszerelő leszek. Ebben a szakmában szeretnék elhelyezkedni. A Beregszásziban magas szintű szakmatanítással találkoztam, ahol az oktatók az elméleti és gyakorlati foglalkozásokon mindent megtesznek azért, hogy jól képzett, szakmához értő villanyszerelők legyünk. Az a céljuk, hogy ne „csak megtanuljuk”, hanem megszeressük ezt a szakmát, mert anélkül mi sem válhatnánk jó szakemberekké.

- Gacsádi Dávid

2/10.1

Kilencedik évfolyamos tanulóként már számos pozitív tapasztalatot szereztem a Debreceni SZC Beregszászi Pál Technikumban. A továbbtanulás során azért esett a választásom erre az intézményre, mivel az itt tanuló diákok magas színvonalon sajátíthatják el a szakmákat, valamint az itt végzett diákok iránt nagy a kereslet a munka világában. Gépjármű-mechatronikai technikus ágazaton folytatom tanulmányaimat. Oktatóinktól nem csak magas színvonalú szakmai tudást kapunk, hanem folyamatos támogatást és jó tanácsokat is. Az iskola azonban nem csak a szakmákra helyezi a hangsúlyt, hanem a szabadidőre és a sportolásra is. Intézményünk jól felszerelt tornateremmel és uszodával rendelkezik, melyek remek lehetőséget biztosítanak arra, hogy ne csak szellemileg, de testileg is fejlesszük magunkat.

- Kovács Márk
9/B

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot

×