Az 1956-os iskolai megemlékezés...

 

Az 1956-os iskolai megemlékezés… kicsit másképp

 

Az ünnepségek bár tradicionálisak, ugyanakkor régimódiak is. A kötelező ünnepségek nem mindig ragadják meg azok figyelmét, akikért készülnek. Azonban nemzeti ünnepeinkről rendhagyó módon is megemlékezhetünk.

Idén az 1956-os forradalom és szabadságharcnak egy interaktív kiállítással állítunk emléket. A tárlat lehetőséget kínál a hazafias és művészeti nevelésre is, így nemcsak történelem, hanem magyar és osztályfőnöki órán is meg lehet nézni. A kiállítás a kor hangulatában idézi meg ’56 hétköznapi hőseit, mutatja be az eseményeket kép- és hanganyag formájában.

Az ilyen jellegű interaktív kiállítás élményszerűvé teheti a nemzeti ünnepeinkről való iskolai megemlékezést. Az interaktív kiállítás azon kívül, hogy megmozgatja a diákokat és cselekvőként lépteti be őket az eseményekbe, eredményesen alkalmazható több megemlékezés mellett.

Összességében az interaktív kiállítás a jövőt szimbolizálja, amelyben az alkotó és a befogadó, legyen szó bármilyen műalkotásról, közösen dolgoznak a sikereken.

A kiállítást 2021. október 18 - október 22. között tekinthették meg osztályaink iskolánk egyik tantermében, igény szerint tárlatvezetéssel.

A kiállítás szervezői: Gergelyné Bruckner Enikő és Zsuk Patrik, tanárjelölt.

 

pixiz 20 10 2021 16 03 54

További képek az iskola facebook oldalán: https://www.facebook.com/beregszasziszaki/

 

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot

×